20. 10. 2021.
Ognjanovići nisu podigli ni dinar

Ognjanovići nisu podigli ni dinar

Ognjanovići nisu podigli ni dinar

Prema nezvaničnim saznanjima istog izvora, beogradska policija je pregledala račune Tijane Ognjanović i njene majke Jelene i utvrdila da nije podignut nijedan dinar. Građani Srbije su za liječenje Tijane Ognjanović, koja je nažalost preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu, uplatili ukupno 2.580.000 evra.

Dio novca uplaćen je bolnici u Hjustonu, dok je jedan manji dio iskorišćen za sahranu male Tijane. Poslije toga, sa dva računa otvorena za ovu namjenu porodica do danas nije podigla ni jedan jedini dinar. Na računima je ostalo nešto više od milion i šesto hiljada evra. Ovim novcem moći će da se raspolaže tek po završetku ostavinske rasprave, čije je prvo ročište zakazano za 26. novembar.

Podsjetimo da su nedavno tabloidi otvorili aferu o novcu za liječenje Tijane Ognjanović spekulišući da je novac koji je u velikoj humanitarnoj akciji prikupljen za presađivanje srca nestao sa namjenskog računa.

Poslije brojnih napisa u tablidnoj štampi, Više javno tužilaštvo naložilo je policiji da ispita šta se dogodilo sa tim novcem. Istraga bi trebalo da utvrdi koliko je novca uplaćeno na Tijanin račun, koliko je sa tog računa prebačeno bolnici u Hjustonu, koliko je novca ostalo i da li je ostatak isplaćen sa računa, kao i da li postoje i drugi prilivi novca koji su građani uplaćivali za pomoć Tijani.

Djevojčica je početkom aprila otišla u Ameriku na operaciju, ali je 15. jula došlo do otkazivanja rada organa i ona je preminula.

Podsjetimo da je u martu i aprilu organizovana velika humanitarna akcija prikupljanja novca za Tijanino liječenje u koju se bio uključio i poznati glumac Sergej Trifunović. On je prije dva dana gostujući u emisiji “Bulevar B92” prvi put javno govorio o cijelom slučaju ističući da mu nije žao što je bio dio jedne takve plemenite akcije i da namjerava da osnuje Fond kroz koji bi bila moguća pomoć svoj djeci kojoj je za liječenje potreban novac.

/B92/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender