25. 10. 2021.
Srbi da se ne osjećaju uplašeno

Srbi da se ne osjećaju uplašeno

Đurić je upozorio da dominacija bivših boraca takozvane OVK u nekom lokalnom parlamentu u opštini u kojoj Srbi čine ubjedljivu većinu nikako ne može da bude dobra vijest za srpske interese.

On je za list “Danas” naveo da će institucije Srbije do završetka cijelog biračkog procesa na Kosovu i Metohiji 1. decembra biti maksimalno angažovane u preduzimanju svih neophodnih mjera iz domena svojih nadležnosti da bi doprinijele stvaranju preduslova za potpunu regularnost glasanja.

Prema njegovim riječima, prisutna je opravdana bojazan da građani budu lišeni mogućnosti da na regularan način i u demokratskoj atmosferi odluče o svojoj budućnosti.

Đurić je ponovio značaj formiranja zajednice srpskih opština za opstanak srpskog stanovništva na Kosmetu, koji za Beograd ostaje neotuđivi dio Srbije.

On je istakao da je Ustavom Srbije predviđeno da se za regulisanje pitanja statusa autonomije Kosova i Metohije donese poseban ustavni zakon.

“Logičnije je da se obave politički pregovori koji će stvoriti preduslove za donošenje zakona koji će odražavati postignute dogovore, o kome će se izjasniti i vlada i Skupština i, prema potrebi, sve druge državne institucije”, rekao je Đurić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender