ŽIVA ISTINA: Jutro je pametnije od večeri

SAMO ZA SPAVALICE: Mali savjeti za lakše buđenje

ŽIVA ISTINA: Jutro je pametnije od večeri

Čovjek je najpametniji izjutra, kada ga još uvek nisu savladale svakodnevne obaveze i dok je samokontrola u punoj snazi, nagovještavaju naučnici sa Harvarda i napominju da bi upravo zbog tog saznanja čovjek trebalo sve važne odluke da donosi tokom prijepodneva.

Prema posljednjim istraživanjima, kako dan odmiče tako je čovjek iscrpljeniji, umorniji, ponašanje mu izmiče kontroli što svakako nije dobro za odlučivanje o bitnim stvarima. Takođe, pored donošenja loših odluka, ljudi su uveče i skloniji nemoralnom ponašanju.

2

Studija je ispitivala ljude koji su imali zadatak da daju odgovor na pitanje na kojoj strani ekrana na računaru vide više tačkica. Kad god bi odgovorili da je u tačan odgovor desna strana, obećavan im je novac, što je bio odličan povod da lažu.

Pokazalo se da je mnogo manje laži bilo među ljudima koji su ispitivani ujutru, u odnosu na one koji su na pitanja odgovarali popodne.

3

Činjenica je da, kako dan odmiče, tako se čovjekove rezerve energije iscrpljuju, obaveze gomilaju, zbog čega je skloniji varanju, lažima i čak krađi.

Stoga, kako biste živjeli kvalitetnije, vodite računa da se budite na vrijeme i da sve bitno obavljate već dok ne otkuca podne, piše Telegraf.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender