25. 10. 2021.
Đurić: Odluka ružna i nekorektna

Đurić: Odluka ružna i nekorektna

Đurić: Odluka ružna i nekorektna

Partizan je uz to kažnjen i sa miliona dinara zbog vandalskog ponašanja njegovih navijača na vječitom derbiju 2. novembra na stadionu Crvene zvezde.

“Smatram da su disciplinci pretjerali s kaznom jer nismo bili organizatori utakmice. Odlukla je ružna i nekorektna. Svakako ćemo se žaliti”, rekao je Đurić za “Večernje novosti”.

Partizan je dio kazne već odradio protiv Donjeg Srema (3:2), ali će bez navijača igrati i protiv Spartaka 30. novembra. S obzirom da je nedjelju dana kasnije počinje zimska pauza u JSL, a da na početku proljećnog dijela sezone gostuju Novom Pazaru, prvi sljedeći meč pred svojim navijačima crno-bijeli će igrati tek 1. marta u 17. kolu protiv niškog Radničkog.

S druge strane, za Zvezdu kazna znači da će u idućem kolu, 23. novembra, dočekati užičku Slobodu bez prisustva publike, ali će na oba duela s Vojvodinom, u Kupu i prvenstvu, imati podršku s tribina.

Zvezdini čelnici nisu željeli da komentarišu kaznu, već su najavili da će Odbor za hitna pitanja ili Upravni odbor kluba doneti odluku o mogućoj žalbi, odmah po dobijanju pismene odluke od strane FSS.

Prema propisima, rok za žalbe je osam dana od izricanja presude.

/Večernje novosti/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender