22. 10. 2021.
Lajović mijenja Tipsarevića

Lajović mijenja Tipsarevića

Lajović mijenja Tipsarevića

Tipsarević zbog povrede pete ne može da nastupi, Viktor Troicki je pod suspenzijom, a sljedeće rješenje je 23-godišnji Lajović.

Lajović će se naći u žrijebu koji je zakazan za 13 sati, ali to ne mora da znači da Tipsarević neće odigrati barem jedan meč, pošto selektor ima mogućnost izmjene igrača najkasnije sat vremena prije početka susreta.

On je trenutno 117. teniser na svijetu. Nedavno je osvojio čelendžer u Seulu, a ove sezone osvojio je još jedan trofej – u junu u italijanskoj Kaltaniseti na šljaci, kada je savladao Somdeva Devarmana i Robina Hasea, što mu je i najveći ovogodišnji rezultat, javlja B92. Ove sezone zaradio je 101 hijadu dolara.

Lajović je visok 183 cm, najviše voli brzu podlogu, igra jednoručni bekhend, a najbolji rezultat na ATP nivou ostvario je 2011. godine u Sankt Peterburgu, kada je igrao četvrtfinale.

Osim pobjeda nad Devarmanom i Haseom, ove sezone Lajović je savladao dvojicu tenisera iz Top 100, ali obojicu zahvaljujućip predajama – Julijan Raster, 88. igrač svijeta, predao mu je prije početka meča, a Filipo Volandri (91) predao je pri vođstvu Lajovića 6:4, 4:0.

Na konferenciji za medije Tipsarević je rekao da oporavak ne teče po planu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender