23. 09. 2021.
Muslimani vrijeđali Boru, otkazan koncert Riblje čorbe

Muslimani vrijeđali Boru, otkazan koncert Riblje čorbe

Muslimani vrijeđali Boru, otkazan koncert Riblje čorbe

Koncert beogradske rok grupe „Riblja čorba“ koji je trebalo da bude održan 28. novembra u Novom Pazaru, otkazan je poslije niza napada lokalnih medija bliskih muftiji Muameru Zukorliću.

Među najglasnijim protivnicima nastupa je portal „Sandžak-pres“ koji je oštro napao gradske vlasti, što su „dozvolili da poznati i masni četnik i četnički vojvoda“ Bora Čorba uopšte zakaže koncert u Novom Pazaru.

Na ovom i još nekim sajtovima Boru Đorđevića optužuju da je ratovao u Bosni, da je vrijeđao muslimane i svojim pjesmama podizao moral četničkim agresorima.

U komentarima na portalima mnogi su tražili da se silom spriječi Borin koncert, a neki su predlagali i premlaćivanje i kamenovanje. Samo rijetki koji su se uključili u raspravu pokušavali su da objasne da je Bora veliki umjetnik, da nije učestvovao u ratu, da nikoga nije ni povrijedio ni ubio i da nije nikakav problem da pjeva i u ovom gradu.

Da je novopazarski koncert otkazan potvrdio je za „Novosti“ menadžer „Riblje čorbe“ Dragoslav Gane Pecikoza.

– Bilo je nemoguće organizovati ovaj nastup jer su ga minirali od početka. Skidali su plakate čim bi ih zalijepili, apelovali preko društvenih mreža da bojkotuju koncert i od samog početka je bilo očigledno da ne žele „Čorbu“ u Novom Pazaru.

Za 35 godina karijere naši najpopularniji rokeri nikada nisu svirali u tom gradu. Žao nam je, ali nismo htjeli da pravimo probleme, pa smo otkazali svirku.

– Koncerta će biti, ali u Raškoj, koja je srpska opština. Samo još čekamo da nam potvrde datum – rekao je Pecikoza.

/Večernje novosti/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender