Partizan kažnjen, Evroliga prijeti

Partizan kažnjen, Evroliga prijeti

Partizan kažnjen, Evroliga prijeti

Partizan je apelovao je na svoje pristalice da ne ubacuju predmete na teren tokom predstojeće utakmice protiv CSKA iz Moskve.

Disciplinski sudija odlučio je da kazni tim Duška Vujoševića, jer su se slični prekršaji dešavali i ranije.

“Tokom utakmice navijači domaćeg tima su na teren ubacili upaljače, novčiće u nekoliko navrata (najmanje dva puta tokom prve, dva puta tokom druge četvrtine, kao i kada su sudije odlazile prema tunelu po završetku drugog perioda igre). Takođe, i po završetku utakmice, pri njihovom odlasku sa terena ka tunelu, gledaoci su bacali upaljače i novčiće. Niko iz sudijske trojke nije povrijeđen.

U trećoj četvrtini treneru domaćeg tima dosuđena je druga tehnička greška, a nakon tog trenutka utakmica je bila prekinuta na oko 90 sekundi, jer je mnogo predmeta bilo ubačeno na teren od strane gledalaca, upaljači, novčići, papiri, plastične flaše sa vodom”.

Ubacivanje predmeta na teren koji ne izazivaju ozbiljne posljedice se smatraju manjim prekršajima, ali s obzirom da je klub i ranijih sezona kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, dešavanja sa prethodne utakmice Evrolige u hali Pionir se smatraju ozbiljnim prekršajima. Evroliga neće tolerisati ovakva dešavanja i ističe da će svaki sledeći incident značiti igranje pred praznim tribinama.

KOSARKA: PARTIZAN - NANTER

“Uzevši u obzir i istoriju discipliskog kažnjavanja KK Partizan NIS tokom prethodne tri godine, ukoliko se slični incidenti ovakvih razmjera dogode ponovo, Disciplinski sudija će ozbiljno razmotriti činjenicu da se jedna ili više utakmica odigra iza zatvorenih vrata, bez obzira na fazu takmičenja”, stoji u saopštenju Evrolige.

Zbog eventualnih budućih prekršaja ove vrste klub može izgubiti poene na tabeli, igrati pred praznim tribinama ili biti privremeno diskvalifikovan iz daljeg takmičenja, a novčana kazna nakon ponovljenog i najmanjeg prekršaju može biti i do 100 000 evra. Iz tog razloga iz košarkaškog kluba apelovali su na navijače.

Nebrojeno puta do sada smo apelovali na našu publiku da se suzdrži od ovakvog ponašanja. Ubacivanje novčića, upaljača ili bilo čega drugog na teren neće doneti ništa dobro klubu, već će doprinijeti novim novčanim kaznama, a može potencijalno dovesti i do diskvalifikacije.

Pored novčane kazne, koja dodatno šteti finansijskoj situaciji kluba, eventualna suspenzija dvorane ili diskvalifikacija iz takmičenja nanijela bi trajnu nemerljivu štetu našem klubu, a vjerujemo da to niko ne želi. Zato još jednom molimo naše navijače, našu vijernu publiku da na svim narednim utakmicama bude primjerna, da ne ubacuje apsolutno ništa na teren, da podrži crno-bijele samo glasom, dlanovima i nesebičnom energijom koju decenijama razmenjujemo, jer je to jedina prava i ispravna podrška svom klubu.

Ne smijemo dozvoliti da takmičenje i ugled Partizana u Evroligi bude doveden u pitanje.

Zajedno možemo sve! Jedan tim – na terenu i na tribinama!”, navodi se u obavještenju KK Partizan NIS.

Osim Partizana, i KK Crvena zvezda upozorio je navijače da se adekvatno ponašaju na meču protiv Lijetuvos Ritasa.

/b92,zvanični sajt/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender