18. 10. 2021.
Srpski avion pao u Hrvatskoj, nema poginulih

Srpski avion pao u Hrvatskoj, nema poginulih

Srpski avion pao u Hrvatskoj, nema poginulih

Ambasada Srbije u Hrvatskoj obaviještena je o padu aviona u kojem su bile dvije osobe, rečeno je “Blicu” u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Avion, koji je u vlasništvu kompanije “Gas aviejšn” iz Smederevske Palanke, udario je u brdo kod Pakraca prilikom pokušaja prinudnog slijetanja.

Avion je poletio iz Varaždina i trebalo je da se vrati na isti aerodrom nakon kružnog leta iznad Novske. Letjelica je učestvovala u akciji aviotretiranja – vakcinacije divljači iz vazduha.

Nestanak aviona zabilježen je osam do deset kilometara južno od Pakraca iznad šume, a spasilačke ekipe upućene su na to mjesto kako bi započela potraga.

Riječ je o terenu sa zaostalim minama, prenose hrvatski mediji.

Pronađena su oba teško povrijeđena putnika aviona Cessna 172 koji se prijepodne srušio oko devet kilometara od Pakraca i ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja ih je spustila do mjesta gdje ih je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći, izvještava Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Spasioci su uspješno odradili posao noseći unesrećene dva kilometra kroz teško prohodni teren, uz loše vremenske uslove, kišu i maglu, potvrdio je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić. Dodao je da unesrećeni imaju ozljede ekstremiteta i leđa, a prvu pomoć im je pružio ljekar HGSS-a.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender