16. 10. 2021.
Ugljeni hidrati koji neće naškoditi vašem struku

Ugljeni hidrati koji neće naškoditi vašem struku

Ugljeni hidrati koji neće naškoditi vašem struku

Integralni hljeb ima između 80 i 90 kalorija po kriški, barem dva grama vlakana i manje od jednog grama šećera, no to je samo u slučaju da se radi o hljebu koji je napravljen u potpunosti od integralnog brašna, pa pročitajte deklaraciju.

Grašak je mahunarka koja ima mnogo korisnih učinaka u ishrani, a pola šoljice ima 12% preporučene dnevne doze cinka, koji je izuzetno važan za naš organizam jer povećava nivo leptina koji daje osjećaj sitosti. Pola šoljice kuvanog graška ima 4,5 grama vlakana, 12,5 grama ugljenih hidrata i 67 kalorija.

Kokice treba pržiti na vrelom vazduhu jer su tada među 100 najzdravijih namirnica na svetu, verovali ili ne. Tri šoljice prženih kokica ima 93 kalorije, 3,5 grama vlakana i 19 grama ugljenih hidrata.

Integralna tjestenina ima do 200 kalorija po porciji, a u 28 grama ima i 43 grama ugljenih hidrata i 5 grama vlakana, no isto kao kod hljeba, moraju biti 100% napravljene od integralnog brašna.

Kuinoa je sveta biljka starih Inka, sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina koje zajedno izgaraju kalorije i čuvaju vašu liniju. Pola šoljice kuinoe ima 111 kalorija, 2,5 grama vlakana i 20 grama ugljenih hidrata.

Pasulj je izuzetno zdrav i potrudite se imati ga često na jelovniku, uz kombu alge ili lovor neugodno naduvavanje se neće događati, a vaše će tijelo dobiti cijelu gomilu korisnih nutrijenata. Pasulj je sjajan izvor gvožđa i proteina, a pola šoljice crnog pasulja iz konzerve ima 109 kalorija, 8 grama vlakana i 20 grama ugljenih hidrata.

Za kraj, ovsena kaša. Hrana naših baka ima čak polovinu vlakana rastvorljivih u vodi koje zadržavaju osjećaj sitosti, a pola šoljice ima 153 kalorije, 4 grama vlakana i 27 grama ugljenih hidrata. Zob je ključna u borbi protiv visceralnih masnoća koje se nakupljaju oko organa i talože na trbuhu, stoga, navalite.

Izvor: zenasamja.me

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender