Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Pod sloganom “Sjetite nas se – prerano smo umrli”, program obilježavanja Dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda započeće sutra u 10.00 časova u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služenjem pomena svim stradalim u saobraćajnim nezgodama na putevima Republike Srpske.

U nedjelju, 17. novembra, na Trgu Krajine biće upriličen niz aktivnosti, čiji je cilj skretanje pažnje cjelokupnoj javnosti na tragična sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, ali i na mjere koje se mogu preduzeti da bi tragedija bila spriječena.

sjetitese1411

Agencija za bezbjednost saobraćaja, Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Republički zavod za obrazovanje odraslih, javna preduzeća “Putevi Repulike Srpske” i “Autoputevi Republike Srpske”, te Auto-moto savez i Crveni krst Srpske, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave i nevladinim organizacijama, provešće aktivnosti na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Republika Srpska i ove godine će se pridružiti zemljama širom svijeta, koje po preporukama iz rezolucije UN, usvojene 26. oktobra 2005. godine, tokom treće nedjelje novembra obilježavaju Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender