Još nema kazni za prekršaje

Još nema kazni za prekršaje

Još nema kazni za prekršaje

Policajci će stajati na ulazu u svaku od ovih ulica i upozoravaće vozače koji pokušaju da skrenu u nedozvoljenom pravcu – poručio je Marić i dodao da će tako biti još neko vrijeme dok se vozaču ne naviknu na novi režim.

Novi režim saobraćaja, koji se primjenjuje od ponedjeljka, izazvao je velike probleme u centru grada. Mnogi vozači, ne prateći saobraćajne znake, poznatim ulicama vozili su ne osvrćući se na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju. Policija je saobraćajne prekršaje tolerisala, zbog prilagođavanja novom režimu.

Vozač Dragan Mišić, kojeg smo zatekli u ulici Vase Glušca, rekao je da je za izmjenu načina saobraćaja saznao tek juče kada je vidio znak zabrane za smjer koji je godinama bio na snazi u ovoj ulici.

– Nisam bio u Banjaluci nekoliko dana i kada sam ponovo prošao ovuda, vidio sam da je došlo do nekih izmjena – kazao je Mišić i dodao da mu izmjena nije predstavljala problem jer vozi prateći saobraćajne znake, a ne po navici.

Njegov sugrađanin Zoran Kovačević kaže da je iz medija čuo za promjenu smjera u pomenutim ulicama.

– Nije mi bio problem da se “preorijentišem”, jer sam prije nego što je način saobraćaja izmijenjen bio upoznat sa promjenom, ali vidim da mnogo ljudi to ne zna i stalno pogrešno skreću i izazivaju gužvu – kazao je Kovačević.

Taksista Aco Stanković kaže da je u početku potrebno samo obratiti malo više pažnje i pratiti saobraćajne znake.

Voze po sjećanju

Predsjednik Savjeta za unapređenje i bezbjednost saobraćaja Milenko Jaćimović kazao je da su izvršili analizu u Srpskoj ulici i da je od tada primijećeno više od 20 vozača koji su prekršili novi način odvijanja saobraćaja.

– Vozači voze po sjećanju, a ne po saobraćajnim propisima – rekao je Jaćimović.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender