27. 11. 2021.
NEĆE NA EVROVIZIJU: Brega vratio 50.000 evra Ukrajincima!

NEĆE NA EVROVIZIJU: Brega vratio 50.000 evra Ukrajincima!

NEĆE NA EVROVIZIJU: Brega vratio 50.000 evra Ukrajincima!

Goran Bregović, ipak, neće komponovati pjesmu kojom će se Ukrajina predstaviti na Evrosongu 2014. u Kopenhagenu. Navodno, njegovu pjesmu je trebalo da odvede Ruslana, ali neće biti ništa od te saradnje.

Međutim, najzanimljivije je to da je Brega već vratio novac koji je na ime honorara dobio od Ukrajinaca.
Bregović je za angažman dobio 50.000 evra i već je dao nalog da se Ukrajincima taj novac vrati.

Poznat kao veliki maher u poslu, a često okarakterisan i kao čovjek bez skrupula kada dođe do para, Brega je ovog puta iznenadio sve svojim postupkom.

Kompozitor i muzičar na ovaj korak se odlučio zbog brojnih obaveza te ozbiljnosti i veličine projekta “Saso Mange – večer donatora”, koji će biti organizovan 19. decembra u sarajevskoj Zetri.

Tada će se okupiti najveće regionalne zvijezde, među kojima Vlatko Stefanovski, Džiboni, Tonči Huljić, Severina, Branko Đurić Đura i brojni drugi, a očekuje se dolazak i svjetski poznatih muzičara. Te večeri će svoju veliku promociju doživjeti Fondacija “Gorica – Goran Bregović”, čiji je cilj da podrži i materijalno pomogne učenike i studente romske nacionalnosti u Bosni i Hercegovini.

Bregović se trenutno nalazi na svjetskoj turneji na kojoj promoviše aktuelni album “Šampanjac za Cigane”, a trebalo bi da nastupi i u Ukrajini.

/Blic/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender