Policija u lovu na pijane vozače

Policija u lovu na pijane vozače

Povod za pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju je naglo pogoršanje bezbjednosti na putevima i rast broja poginulih u saobraćajnim nesrećama. Prema podacima MUP-a RS, od 1. oktobra na putevima u Srpskoj poginulo je 30 učesnika u saobraćaju. Većinu nesreća izazvali su pijani vozači, zbog čega će oni biti glavna meta saobraćajnih patrola.

Portparol MUP-a RS Mirna Šoja rekla je da je u ovoj godini broj saobraćajnih nesreća koje su prouzrokovali pijani vozači porastao za 12,2 odsto.

– U prvih devet mjeseci bilo je zadovoljavajuće stanje u bezbjednosti saobraćaja, ali je od početka oktobra stanje pogoršano. Od tada je u saobraćajnim nesrećama poginulo po deset vozača i pješaka, četiri putnika i po dva suvozača, biciklista i vozača traktora – rekla je Šoja.

Ona je istakla da će prisustvo policijskih patrola biti posebno pojačano tokom vikenda i u kasnim noćnim i ranim jutarnjim časovima.

– Na kontrolnim tačkama, osim pripadnika saobraćajne policije, biće angažovani i pripadnici kriminalističke policije i jedinice za podršku, koji će obavljati poslove iz svoje nadležnosti. Policijske stanice će pozvati i komunalnu policiju i inspekcijske organe da se uključe u akciju s ciljem evidentiranja i kažnjava osoba koje toče alkohol maloljetnim osobama – istakla je Šoja.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender