16. 10. 2021.
Sedam vrsta hrane koja uzrokuje neugodne tjelesne mirise

Sedam vrsta hrane koja uzrokuje neugodne tjelesne mirise

Sedam vrsta hrane koja uzrokuje neugodne tjelesne mirise

Previše začinjena hrana

Previše začinjena hrana može dovesti do prekomjernog unošenja sumpora, koji se kasnije iz organizma odstranjuje kroz pore kože i izdisanjem. Zbog toga se pobrinite da jedete dobro izbalansirane obroke koji ne sadrže previše začina, a posebno ne bijelog luka.

Crveno meso

Crveno meso se najteže probavlja. Ako ga pojedete previše, to će dovesti pretjeranog znojenja. Vegeterijanci možda nemaju takvih problema jer ne jedu meso, ali imaju sa određenim povrćem koje izaziva iste probleme.

Alkohol, čokolada, čaj, kafa i gazirana pića

Ove namirnice također uzrokuju neugodan tjelesni miris, jer se barem 10 posto unešene količine ne može probaviti. Poseban naglasak je na alkoholu.

Brza hrana

Pretjerano unošenje brze hrane, posebno ukoliko ne vježbate, dovest će do nakupljanja masnih stanica u vašem tijelu, što je glavni uzrok pretjeranog znojenja i neugodnog mirisa. Osim toga, pojavljuje se i zadah jer se takva hrana probavlja dosta sporije od zdrave hrane. Ulje, šećer,i so nisu dobri za organizam ukoliko se unose nekontrolisano.

Hrana koja sadrži premalo ugljikohidrata

Takva hrana dovodi do pretjeranog znojenja i stvaranja ketona u krvotoku, što uzrokuje neugodan miris.

Mliječni proizvodi

Mliječni proizvodi su bogati proteinima, a ako ih unosite u pretjeranim količinama, nastaje problem s varenjem. Tada se oslobađa hidrogen sulfid i metil mercaptan, nakon čega nastaje neugodan miris.

Duvan

To zaista nije nikome nepoznato. Dim cigarete se miješa sa ostalim tjelesnim mirisima i tako stvara neugodan miris specifičan za pušače, koji upijaju odjeća i kosa.

Izvor: Klix.ba

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender