26. 09. 2021.
Srbija i Češka za trofej, Đoković prvi na terenu

Srbija i Češka za trofej, Đoković prvi na terenu

Srbija i Češka za trofej, Đoković prvi na terenu

Biće to njihov 10. međusuobni duel, a Đoković vodi sa 8:1 u pobjedama. Čeh je jedini put slavio u februaru 2006. godine, u četvrtfinalu turnira u Roterdamu.

Nakon ovog meča sastaće se Dušan Lajović, koji menja povrijeđenog Јanka Tipsarevića i najbolji češki teniser Tomaš Berdih. U subotu je na programu dubl, a u nedjelju dva odlučujuća singla.

“Nisam baš najsvežiji kao što sam bio na početku godine, ali sam osjećaj igranja za Srbiju iz mene će izvući posljednji atom snage kako bismo došli do druge “salatare” u istoriji”, rekao je Đoković i podsjetio na trijumf u finalu 2010. godine, koji je, kako je naveo bio jedan od najljepših momenata njegove karijere.

Zadatak će ovaj put biti još teži, pošto u timu neće biti suspendovanog Vuktora Troickog i povrijeđenog Tipsarevića.

“Јako mi je teško, možda jedan od najtežih trenutaka u karijeri. Pokušao sam zaista sve da zaigram za Srbiju u ovom meču, ali nije išlo. Imamo sjajan tim i uvjeren sam da idemo do titule”, napisao je Tipsarević na svom Fejsbuk profilu.

Srbija je do sada samo jednom osvojila Dejvis kup, 2010. godine, dok su Česi, koji brane titulu osvojenu prošle godine protiv Španije u Pragu bili najbolji i 1980. godine, ali pod imenom Čehoslovačka.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender