21. 10. 2021.
Svečana akademija povodom 35 godina Medicinskog fakulteta

Svečana akademija povodom 35 godina Medicinskog fakulteta

Svečana akademija povodom 35 godina Medicinskog fakulteta

Dekan Fakulteta Milan Skrobić rekao je da 35 godina predstavlja dovoljnu zrelost da se kaže da postoji tradicija školovanja medicinara u Srpskoj.

On je dodao da je na ovom fakultetu do sada diplomiralo 2.097 doktora medicine, 412 doktora stomatologije, 407 magistara farmacije i 95 medicinara zdravstvene njege.

Prema njegovim riječima, danas promovisani diplomci izabrali su human poziv koji će tražiti napor i neprekidno učenje.

Skrobić je naveo da danas na Medicinskom fakultetu 450 predavača izvodi nastavu na četiri studijska programa za 2.500 studenata.

“Radimo na idejnom projektu nove zgrade Medicinskog fakulteta na Paprikovcu, pored koje će biti izgrađen centar za medicinska istraživanja, u čemu imamo veliku podršku Vlade Republike Srpske”, kaže Skrobić.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Nedeljko Milaković istakao je da je obaveza Ministarstva da mladim stručnjacima pruži šansu za rad, dok je njihova obaveza da se i dalje profesionalno i akademski usavršavaju.

On je naveo da je Ministarstvo preuzelo aktivnosti na izgradnji novog medicinskog kampusa u okviru kojeg će se izgraditi zgrada Medicinskog fakulteta, centar za medicinska istraživanja i fakultet zdravstvene njege, te da Vlada teži da obezbijedi sredstava za ovaj projekat.

Milaković je podsjetio da je Ministarstvo još prije šest godina uvelo mogućnost da se mladim doktorima sa najboljim prosjekom ocjena omogući najbolja praksa, što će biti nastavljeno.

Čestitke Medicinskom fakultetu uputila je i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Promovisan je 71 doktor medicine, 42 doktora stomatologije, 83 magistra farmacije, 40 medicinara zdravstvene njege i 36 magistara medicinskih nauka.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender