24. 10. 2021.
Bivši šef policije vratio 112.000 evra

Bivši šef policije vratio 112.000 evra

Bivši šef policije vratio 112.000 evra

Laković je uhapšen u noći između srijede i četvrtka pod sumnjom da je, dok je bio na čelu barske policije, uzeo novac koji je bio zaplijenjen u tri akcije tokom 2007. i 2008. godine.

Laković je tužiocu i sudiji za istrage priznao da je pare uzeo, ali, kako je naveo, ne da bi ih zadržao, već da bi ih sklonio na sigurno, jer sef u zgradi policije nije bio bezbjedan.

On je rekao i da je prethodnih dana, nakon što je čuo da je otvorena istraga o nestalom novcu, na koji je bio zaboravio, došao u policiju i ponudio da ga vrati, što su oni odbili uz obrazloženje da za sada to nije potrebno.

Sudija za istrage Lakovića je juče pustio da se brani sa slobode, na šta je tužilaštvo odmah uložilo žalbu koja je danas odbijena.

Uprava policije juče je saopštila da je Laković osumnjičen da je u prvoj polovini 2010. godine protivpravno prisvojio oko 112.000 evra.

“Novac mu je bio povjeren u službi na čuvanje. U prethodnom periodu uz potvrde privremeno je oduzet prilikom obrade tri policijska predmeta”, saopštila je crnogorska policija.

Vladan Laković na čelu policije u Baru bio je do februara prošle godine kada ga je smijenio tadašnji vršilac dužnosti direktora policije Božidar Vuksanović. On je od tada neraspoređen, a na njegovo mjesto postavljen je Miloš Radulović.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender