22. 10. 2021.
Cimet čisti lice, povećava usne i uklanja loš zadah!

Cimet čisti lice, povećava usne i uklanja loš zadah!

Cimet čisti lice, povećava usne i uklanja loš zadah!

Pustite korak do svoje kuhinje, jer tamo možete naići na malo, ali vrijedno blago zvano začini. Oni ne moraju da se koriste samo za kulinarsko umjeće, već mogu da vam budu saveznik za zanosan i njegovan izgled. Nevjerovatan cimet može da vam zamijeni kozmetičke salone i apoteke, jer on čisti lice, podstiče cirkulaciju i obnovu kože. Evo koja su njegova magična svojstva.

Borac protiv lošeg zadaha

Cimet uspješno riješava problem neugodnog zadaha, a dovoljno je u čašu vode staviti kašičicu ovog začina i pomješati sa kašičicom meda. Nakon toga mešavinom ispirajte grlo i po nekoliko puta na dan. Isti učinak imaju i štapići cimeta, koje možete žvakati, naročito nakon ispijanja kafe.

Cimet – saveznik lijepe kože

Cimet ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje, što ga čini odličnim saveznikom lijepe kože. Koristi se u pilinzima, zato što pomaže u uklanjanju mrtvih stanica, stimuliše cirkulaciju i pospješuje obnovu kože. Međutim, sa njim treba biti oprezan, jer može uzrokovati iritaciju, pa ga je najbolje isprobati na ruci.

Za veće usne dovoljno je malo cimeta

Ovaj je začin sastavni dio ruževa sa efektom povećanja volumena. Prirodnim putem povećava usne, a dovoljno ga je samo pomešati sa vazelinom i utapkati na kožu. Ostavite ga da djeluje nekoliko sekundi i dobićete vizualno veće usne bez estetskih operacija.

Stimuliše rast kose

Cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimuliša rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči pretjerano ispadanje vlasi. Dve šoljice cimeta i jedno jaje staviti u pola šoljice toplog maslinovog ulja, pe sve pomješati. Dobijenu smesu umasirajte u kosu i ostavite da deluje 10 do 15 minuta prije ispiranja.

Kombinacija cimeta i meda uništava akne

Ovaj začin čisti pore i sprječava nastanak akni. Maska od tri šoljice meda i šoljica cimeta će očistiti lice od bakterija, smanjiti crvenilo i nahraniti kožu. Dovoljno ju je ostaviti da deluje 10 minuta, a zatim isprati mlakom vodom.

Izvor: cure.ba

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender