18. 10. 2021.
Čorba odgovorio na govor mržnje: Četnici nisu krezubi ludaci

Čorba odgovorio na govor mržnje: Četnici nisu krezubi ludaci

Čorba odgovorio na govor mržnje: Četnici nisu krezubi ludaci

Bora Đorđević, koji je zbog ekstremističkih reakcija Bošnjaka nasred Srbije bio prinuđen da izmjesti koncert Riblje Čorbe iz Novog Pazara u Rašku, šokiran je neznanjem podstrekača negativne kampanje protiv njega. Kako saznaje Kurir, jedan od glavnih pokretača ove ružne priče je Enis Imamović, koji kao samostalni narodni poslanik sjedi u Skupštini Srbije.

Njemu je srpski roker poručio da se za početak malo bolje informiše o četnicima prije nego što krene nešto da kaže na tu temu.

– Pa, da li taj išta zna o četničkom pokretu i zna li uopšte ko su bili komiti? Ili on četnike zamišlja kao krezube ludake? Nek čita malo, nek prouči o tome, a ja sam četnički vojvoda postao u mirnodopskim uslovima i nikad se neću odreći svog rodoljublja. Sjajno što nam takvi sjede u Skupštini – rekao je Bora Čorba.

Imamović je, inače, u svojim komentarima na Fejsbuku srpskog rokera i Milana Veselinovića, kao četničke vojvode, označio za nepoželjne u Sandžaku.

– Najprije morate razlikovati govor mržnje od govora činjenica. Činjenica je da su i Milan Veselinović i Bora Đorđević četničke vojvode, to su sami izabrali da budu.

Činjenica je da su oni nasljednici i zaštitnici četničke ideje koja je dovela do najstrašnijih zločina, čak i genocid nad Bošnjacima. Zbog tih činjenica niko ne može da oduzme Bošnjacima pravo da se usprotive tome – rekao je poslanik za Kurir. Ipak, naglasio je i da za sve krivi Sandžačku demokratsku partiju, koja je dovela do ove, po njemu, bespotrebne rasprave.

/Kurir/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender