Istraga protiv inspektora CJB Banjaluka biće proširena

Istraga protiv inspektora CJB Banjaluka biće proširena

Istraga protiv inspektora CJB Banjaluka biće proširena

Ovo je u petak kazao specijalni tužilac RS Slobodan Ćelić u banjalučkom Okružnom sudu na ročištu na kojem je tražio da za dva mjeseca bude produžen pritvor inspektorima Srđanu Raduloviću (29), Ognjenu Stijaku (29) i Marku Kovačeviću (29) iz Banjaluke koji su uhapšeni 16. oktobra. Sa njima je za trgovinu drogom osumnjičen i inspektor Slavko Đurić, koji se brani sa slobode.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nije bila donesena odluka o pritvoru trojici inspektora.

Ćelić je pojasnio da će istraga biti proširena i tako što će već osumnjičenim inspektorima osim trgovine drogom na teret biti stavljena i druga krivična djela. On je kazao da tužilaštvo namjerava da sasluša inspektore CJB Banjaluka: bivšeg načelnika Odjeljenja za borbu protiv narkotika u CJB Banjaluka Sinišu Grahovca, Vladimira Vidovića, Vladimira Marčetu, Sinišu Krajinovića, Momčila Marića i Darija Dabića. Ćelić je istakao da će neki od njih biti saslušani u svojstvu svjedoka, a drugi kao osumnjičeni.

– Inspektori se sumnjiče da su tokom istrage trgovine drogom privodili osumnjičene za prodaju narkotika i od njih uzimali drogu za sebe. Pretresali su im stanove i tjerali ih da rade za njih i preprodaju drogu. Ako to ne bi htjeli, tukli su ih i podmetali im dokaze, govoreći im da će dobiti po pet godina zatvora – rekao je Ćelić.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender