22. 10. 2021.
Ne dozvolimo da Priština da gol

Ne dozvolimo da Priština da gol

Ne dozvolimo da Priština da gol

Đurić je, gostujući na RTS, poručio da je, u ovim okolnostima, izlazak na izbore “ne samo građanska dužnost prema Republici Srbiji nego i patriotski čin”.

“Nemamo drugog izbora osim da se sami izborimo za našu Kosovsku Mitrovicu”, rekao je, ocijenivši da “naš narod ima jak nagon za samoodržanje u nepovoljnim okolnostima koje su nas zadesile”.

Đurić je istakao da birači mogu bez pretnje da izađu na birališta i da država stoji iza njih.

“Država je sve svoje mehanizme stavila u funkciju da obezbijedi siguran ambijent”, rekao je savjetnik predsjednika Srbije i dodao da je veoma važno da svi koji su ključni nosioci bezbjednosti dobro urade svoj posao i budu “na visini povjerenih im dužnosti a mi ćemo da radimo svoje”.

Država je, prema njegovim riječima, uradila sve da pojedinci koji su počinili incidente budu spriječeni da ponovo vrijeđaju i prijete.

“Mislim da su neki od problema dijagnostifikovani koji su uočeni prošli put. Svakako da je država sa svoje strane uradila sve da spreči da oni pojedinci, koji su bili nosioci nasilja, ne dodju u situaciju da ponovo zastrašuju gradjane i vrijedjaju ih na biračkim mjestima. Mislim da možemo sa sigurnošću reći da izlazak na ove izbore predstavlja ne samo gradjansku dužnost prema Srbiji, nego slobodno možemo reći, u ovim okolnostima, patriotski čin”, rekao je Đurić.

Država, dodao je, ima svoje instrumente putem kojih prikuplja obavještenja i putem kojih može da utiče, ali ne diskutuju se svi aspekti planova javno iz bezbjednosnih razloga.

Đurić se osvrnuo i na, kako je rekao, “opasnu zabludu” koju su širili neki političari i u Beogradu i Prištini da, u slučaju da dovoljan broj Srba ne izađe na birališta a Albanac pobijedi kao gradonačelnik sjeverne Mitrovice, to neće moći da bude sprovedeno u djelo.

“Priština neće propustiti priliku da sportskim žargonom rečeno, da gol, odnosno iskoristi mogućnost da nam otme svako parče ovlašćenja i vlasti”, upozorio je on.

“Naše dosadašnje iskustvo govori o tome da će oni koji žele da destabilišu prilike a ima ih i sjede na vlasti u Prištini, iskoristiti svaku mogućnost da zauzmu jedno parče teritorije i pripoje ga onome što smatraju svojoj cjelini i ne vjerujem da će bilo ko propustiti priliku da nam sportskim žargonom rečeno da gol na ovom pitanju”, upozorio je Đurić i dodao da će oni iskoristiti svaku mogućnost da nam otmu svako parče ovlašćenja i vlasti koji bi nam u drugim okolnostima kao narodu na KiM pripalo.

U osvrtu na incidente u prvom krugu izbora 3. novembra, savjetnik predsjednika je rekao je vrlo eksplicitno rečeno ko su najodgovorniji vinovnici takve klime, da institucije rade na tome, ali “kao država ne želimo da uzmemo ulogu tužilaštva i sudova”.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender