26. 09. 2021.

Očekujem da Srbin bude gradonačelnik Mitrovice

Mihajlović je u Varvarinu, gdje je prisustvovala otvaranju prostorija SNS, pozvala Srbe na Kosovu da izađu na izbore jer je Zajednica srpskih opština jedini način da “istinski uradimo ono što želimo, a to je dolazak investitora i otvaranje radnih mjesta“.

– Danas nažalost najveći broj Srba na Kosovu živi od socijalne pomoći ili od onoga što Beograd šalje. Niko to ne želi, pre svega ti ljudi koji žele radna mesta i način da kroz institucije to u budućnosti i ostvare – rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Ona vjeruje da će 1. decembra, poslije drugog kruga glasanja, Kosovska Mitrovica biti centar Zajednice srpskih oština i, kako je rekla, da ćemo se povezati na institucionalan način.

– To sad nije više samo pitanje povezivanje Beograda i severa Kosova već povezivanje Zajednice srpskih opština sa Evropom i svetom, što ima potpuno drugačiji legitimitet – navela je ona.

Upitana da prokomentariše mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, Mihajlović je rekla da o tome nije bilo razgovora i da su članovi vlade usredsređeni da se izbori na Kosovu završe i realizuju ekonomske mjere vlade.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender