27. 11. 2021.
Lajović nemoćan, Česima titula

Lajović nemoćan, Česima titula

Lajović nemoćan, Česima titula

Srbija je u drugi dan ušla sa zaostatkom od 2:1 u pobjedama, ali je nadu reprezentaciji donio Đoković koji je pobjedio Tomaša Berdiha.

Đoković je odigrao fenomenalan meč protiv Berdiha i slavio u tri seta – 6:4, 7:6 (5), 6:2, što je značilo da izabranici Bogdana Obradovića i dalje imaju šansu da ponovo uspjeh ostvaren 2010. godine.

Srbija je ovom pobjedom izjednačila na 2:2 u finalu, a šansu da donese drugi trofej imao je Dušan Lajović, koji nije uspio da savlada favorizovanog Štepaneka.

Štepanek je pokazao zašto najviše voli da igra u ovom takmičenju i ubjedljivom pobjedom (6:3, 6:1, 6:1) svojoj reprezentaciji je omogućio da odbrani trofej osvojen prošle godine. Interesantno je da je svih pet finalnih mečeva završeno istim rezultatom – 3:0.

Srbiji nisu bila dovoljna ni dva sigurna poena Novaka Đokovića, ispostavilo se da je poraz u dublu bio ključan. Srpska reprezentacija imala je mnogo problema uoči ovog finala, Janko Tipsarević morao je da odustane zbog povrede, dok je Viktor Troicki suspendovan.

Dobra stvar je što je nacionalni tim dobio novog člana, Dušan Lajović jei pored toga što je protiv Berdiha prvi put igrao meč u tri dobijena seta, pokazao da će na njega moći ozbiljno da se računa, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender