Obilježen Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Obilježen Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Obilježen Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Nataša Kostić podsjetila je da je prošle godine u saobraćajnim nesrećama u Srpskoj poginulo 140 lica, zbog čega treba istaći da svi odgovorni moraju da rade na sprečavanju nesreća.

Ona je dodala da nadležne institucije rade sve što je u njihovoj obavezi da smanje broj nastradalih, ali da su za to lično odgovorni i svi učesnici u saobraćaju.

Inspektor u Jedinici za poslove bezbjednosti saobraćaja MUP-a Srpske Nebojša Mitraković rekao je da je do danas u ovoj godini na putevima Republike Srpske poginulo 137 lica.

“Možemo reći da ima dosta lica koji upravljaju vozilom pod uticajem alkohola, s obzirom da se nalazimo u periodu svetkovina”, rekao je Mitraković, dodavši da bi sutra ujutro trebalo da se okonča akcija pojačane kontrole prisustva alkohola u krvi vozača.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović poručio je da se mora mnogo više učiniti da bi se poboljšala bezbjednost na putevima Srpske.

On je upozorio da je posljednjih mjeseci najviše nastradalo mladih ljudi, zbog čega se na promjeni svijesti treba raditi upravo sa mladima.

“Srpska ima procenat vezivanja pojaseva od svega 10 odsto, a da se ta obaveza u potpunosti poštuje godišnje bi stradalo 20 do 30 ljudi manje”, upozorio je Radović, najavivši za narednu godinu i analizu “crnih tačaka” u Srpskoj.

Generalni sektretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić apelovao je na sve vozače da budu svjesni da se nezgode dešavaju ne samo drugima, nego i njima.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender