18. 10. 2021.
Rok trajanja make-up proizvoda

Rok trajanja make-up proizvoda

Rok trajanja make-up proizvoda

Velika većina nas žena teška se srca rastaje od proizvoda iz naše kozmetičke torbice, posebno ako se radi o vrhunskim proizvodima koje smo masno platile.

Sigurni smo da imate barem jedan proizvod koji jednostavno nemate srca baciti, bilo da ste ga puno platili, ili dobili na poklon, ili upotrijebili samo jednom.

Iako će vaša šminka još godinama izgledati jednako i savršeno upotrebljivo, nemojte dopustiti da vas sjaj, boje i konzistencija prevare!

Brojna su istraživanja pokazala kako se u make-up proizvodima s vremenom razvijaju bakterije koje vam na duže vrijeme mogu donijeti puno više štete nego koristi.

Upravo iz tog razloga, trebali biste redovno bacati staru kozmetiku. Stručnjaci kažu kako tekuće pudere i ruževe možete koristiti kroz godinu dana, a rumenila, pudere u kamenu i prahu te sjenila i do dvije godine.

Uvjerljivo najkraći vijek trajanja ima maskara koju biste trebali baciti nakon 3-4 mjeseca upotrebe.

Zgodna alternativa čestom bacanju proizvoda, a time i novaca u smeće jeste kupnja mineralnih make-up proizvoda koji sadrže manje punila i konzervansa od većine make-up proizvoda. Ovi proizvodi koštaju više, ali zato i traju duže!

Izvor: Cosmpolitan.hr

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender