17. 10. 2021.
Savjeti za odabir idealne svečane haljine

Savjeti za odabir idealne svečane haljine

Savjeti za odabir idealne svečane haljine

Ipak, pri izboru odgovarajuće toalete treba povesti računa o nekoliko detalja. Haljina možda jeste najjednostavniji i u većini slučajeva najbolji izbor, ali pogrešnim odabirom možete ostaviti i veoma negativan utisak. Mala crna haljina je vječni klasik jednako moderan danas kao i prije pola vijeka i nećete pogriješiti ako je odaberete za bilo koju priliku.

No, postoji nekoliko detalja na koje treba da obratite pažnju pri izboru svečanih haljina, a da pritom udovoljite i svom ukusu, ali prije svega i obliku tijela.

Za jake kukove i bokove

 Ako imate jake kukove i bokove, birajte kraće haljine koje su nekoliko centimetara iznad koljena. Damama sa ovakvim oblikom tijela najbolje pristaju haljine A kroja sa većim dekolteom. Idealna večernja haljina je tipa najpoznatije bijele haljine Merilin Monro.

Za široki struk

Haljinom ravnog kroja sa velikom mašnom oko vrata ili većom ogrlicom najbolje ćete prikriti široki struk. Na taj način ćete izgledati skladnije, a pogledi će biti skrenuti sa vašeg struka.

Za lijepe grudi

Ako su grudi vaš ponos, izaberite haljine sa dubokim dekolteom koja se vezuju oko vrata. Za slučaj da želite prekriti svoje veće grudi, obucite haljinu A kroja, koja lepršavo pada do koljena. Takođe možete odabrati i duge haljine, a u zavisnosti od prilike na koju idete, one mogu biti i raskošne, jer upravo takve toalete odaju utisak elegancije i prefinjenog stila.

Za izrazito tanke ili debele ruke

Ako želite da prikrijete svoje jake ili previše opuštene ruke birajte haljine sa zvonastim dugim rukavima šarenih dezena. Haljine bez rukava ili sa kratkim uskim rukavima su za vas zabranjene.

Za manje grudi

Haljina sa karnerima ili naborima u prednjem dijelu, po mogućnosti šarenih dezena, prikriće vaše male grudi. Ako je haljina jednobojna, stavite upadljiv broš, veću ogrlicu ili šarenu maramu.

Za tanke noge

Ako imate malo tanje noge, najbolji izbor su duge haljine koje se od struka ili kukova šire. Izazovno ćete izgledati ako takva haljina ima šliceve.

Za krupniju figuru

Za krupnije dame pravi izbor su jednobojne haljine ispod koljena, koje prate liniju tijela. Izbjegavajte široke modele, jer ćete tako izgledati još krupnije. Podignuta kosa uz idealnu haljinu će vas vizuelno stanjiti.

Izvor: Nezavisne.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender