25. 10. 2021.

U sjevernoj Mitrovici glasao 5.231 birač

Predsjednik CIK-a Valjdeta Daka rekla je da je, shodno zakonskim ovlašćenjima i na osnovu prijedloga OEBS-a, Komisija odlučila da se brojanje glasova izvrši u Centru za brojanje i rezultate izbora u Kosovu Polju, a ne u Mitrovici.

Prema njenim riječima, glasačke kutije i drugi izborni materijal su na putu prema Centru u Kosovu Polju.

Daka je navela da je u glasačkim centrima u Mitrovici oko 900 lica glasalo uslovno, pošto se njihova imena nisu našla u biračkim spiskovima na mjestima gdje su htjeli da glasaju, prenose beogradski mediji.

Ona je zahvalila OEBS-u, Opštinskoj izbornoj komisiji u sjevernoj Mitrovici, biračkim odborima na glasačkim mjestima i građanima koji su omogućili da se izbori održe bez incidenata.

Daka je zahvalila i Kosovskoj policijskoj službi, Euleks policiji i Kforu što su omogućili uslove za bezbjedno održavanje izbora.

Birališta na kojima su održani ponovljeni lokalni izbori u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zatvorena su u 19.00 časova.

Izbori su ponovljeni u tri biračka centra nakon što je u njima 3. novembra prekinuto glasanje, pošto su nepoznate osobe upale i uništile birački materijal i razbile kutije sa glasačkim listićima.

Pravo glasa na ponovljenim izborima imalo je 23.378 birača.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender