24. 10. 2021.
Uklonite žute mrlje znoja sa odjeće

Uklonite žute mrlje znoja sa odjeće

Uklonite žute mrlje znoja sa odjeće

Žute mrlje, posebno u predjelu pazuha na odjeći, prava su noćna mora. Ali, prije nego bacite svoju omiljenu majicu probajte sa aspirinom. Pretvorite dva aspirina u prah i pomiješajte ih sa pola čaše vode. Natopite majicu u ovu smjesu na tri sata. Nakon toga je perete kao i obično.

Neke domaćice tvrde da je so tajni moćni sastojak kada trebate da skinete žute mrlje znoja sa košulja. Rastvorite četiri kašike soli u jednoj litri vruće vode. Namačite umrljanu odeću u ovom rastvoru dok žuti tragovi ne nestanu.

Probleme sa mrljama možete pokušati riješiti i limunom. Žute tragove nastale od znoja i antiperspiranta možete ukloniti tako što ih natrljate sa jednakim dijelovima čistog soka od limuna i vode.

Jedan od najefektnijih načina za rješavanje ovog problema je obično kuhinjsko sirće. Samo ga naspite direktno na mrlju i utrljajte u tkaninu prije nego je stavite u mašinu za pranje veša. Za najbolje rezultate postupak ponovite par puta.

Napravite smjesu od četiri kašike sode bikarbone i 1/4 šolje tople vode. Utrljate je na mrlju i perite kao i obično. Za tvrdokornije mrlje ostavite pastu na odjeći sa mrljom dva sata, dok se ne osuši, pa je onda stavite u mašinu za veš na pranje.

Svježe mrlje znoja najbolje je tretirati mlazom hladne vode. A ukoliko je vaša odjeća već požutjela, ne perite je u mašini sa toplom vodom, jer ćete na taj način samo “utvrditi” mrlje.

Ukoliko imate problema sa intenzivnijim znojenjem, “bazenčićima” i žutim mrljama onda pronađite specijalne sprejeve protiv pretjerano pojačanog znojenja i neugodnih mirisa (klinički odobrena sredstva).

Antiperspirant bi trebali nanijeti naveče pred spavanje. On će ostati aktivan tokom dana, pa čak i tokom jutarnjeg tuširanja.

Izvor: Lifepressmagazin.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender