17. 10. 2021.
Uskoro poziv za zakup prostorija

Uskoro poziv za zakup prostorija

Uskoro poziv za zakup prostorija

Potvrdio je to “Glasu Srpske” direktor Gradske razvojne agencije Nenad Račić i dodao je da će najvjerovatnije u ponedjeljak, 18. novembra, biti raspisan javni poziv na koji se mogu prijaviti zainteresovani investitori.

Dodao je da je rok za slanje prijava osam dana od dana objavljivanja javnog poziva.

– Za prodaju zemljišta će naknadno biti raspisan poseban javni poziv, ali o tome ćemo moći da govorimo tek kada nadležno odjeljenje u Administrativnoj službi grada obavi parcelisanje zemljišta. Sve će zavisiti od toga koliko brzo u Gradskoj upravi mogu odraditi taj dio posla – objasnio je Račić.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović ranije je najavio da bi prvi stanovnik biznis parka mogla da bude firma “Mehaničke konstrukcije” iz Italije, koja se bavi proizvodnjom dizalica.

Račić je rekao da ta firma, kao i svi ostali, ako želi da radi u TBP mora da se prijavi na ovaj poziv.

– Oni su u žurbi i žele što prije da pokrenu proizvodnju, ali njihovu potencijalnu prijavu će komisija bez razlike razmatrati na isti način kao i ostale – naglasio je Račić.

Dodaje da su najviše interesa za kupovinu zemljišta za potrebe gradnji hala pokazale firme “Meser”, koja se bavi proizvodnjom tehničkih gasova i austrijski “Framag”, čija djelatnost je proizvodnja specijalizovane opreme.

U Gradskoj upravi su potvrdili da je u toku izrada planskog dokumenta koji se odnosi na parcelisanje zemljišta, ali nisu mogli da preciziraju kada će biti gotov.

Cijene zakupa

Odbornici Skupštine grada su na posljednjoj sjednici usvojili program mjera za stavljanje u funkciju imovine “Unis valjaonice HVT” u Ramićima za potrebe TBP. Utvrđene su i početne cijene zakupa za poslovne prostore po kvadratnom metru. Tako cijena za prostor u velikoj hali sa kranom iznosi 3,5 marke po kvadratnom metru, u ostalim halama tri marke, dok se kancelarijski prostor iznajmljuje za pet maraka po kvadratnom metru. Zakup zemljišta košta 0,3 KM po kvadratnom metru.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender