20. 10. 2021.
Muško-ženska prijateljstva

Muško-ženska prijateljstva

Muško-ženska prijateljstva

Da li je toliko teško zamisliti da postoje muško i žensko koji su prijatelji, a da se pritom ne pomisli da mu je ona djevojka ili da su zaljubljeni jedno u drugo, ali ne smiju to da kažu ili da je on automatski gej pošto, bože moj, on se druži sa ženskom osobom, a ne muva je!

Bez predrasuda prema LGBT populaciji u ovom tekstu!

Za neke ljude je potpuno neprihvatljivo da ženska osoba ima muškog prijatelja, i da je to to, da nema ništa više. Ali ima jedna mala stvar koja sve muti, možda znate za nju, zove se ljubomora. Da, da, najveći uzrok svađa, prepiranja, rasprava nazovite to kako želite, ona je kriva za sve. Interesantno je to da su u većini slučajeva muškarci ti koji su ljubomorni dok su devojke manje, ali je ljubomora i dalje prisutna.

Dečku koji je ljubomoran je potpuno nelogično da mu devojka ima prijatelja, što će on njoj kad ima njega? On je muško i tu je za sve! Kod devojaka je malo drugačije, ali opet slično. Njemu, tj. njenom dečku ne treba žensko društvo jer ona ispunjava sve uslove toga, jedina ženska bića na koje ona nije ljubomorna su baba, majka i sestra.

No hajde da pređemo na psihološki dio svega. U psihologiji i uopšte, ovo pitanje otvara brojne rasprave, a odgovora ima raznih. Većina smatra da je to nemoguće zbog fizičke privlačnosti između suprotnih polova, dok drugi tvrde suprotno i smatraju da ima puno prednosti u muško-ženskim prijateljstvima koje treba cijeniti.

Uzajamno pomažu na psihološkom nivou jedni drugima, normalna ponašanja bez flertovanja i koketiranja, imaju uvid u razmišaljnje i ponašanje suprotnog pola i savjetuju jedni druge kako da muvaju nekog. Šta bi kome pomoglo kako da obore s nogu suprotan pol, a sve to bez međusobnog muvanja. Muškarac koji ima više drugarica je bolje upoznat sa suprotnim polom nego onaj koji nema i tako je za ženski pol.

Pritom je mnogo lakše ženi da nađe muškog prijatelja nego ženskog, jer je muškarac neće osuđivati za stvari za koje bi je prijateljica osuđivala, i takva prijateljstva se teže raskidaju nego ženska, jer su žene međusobno sklone spletkarenju, što ovdje nije slučaj. Potpuno je ludo poricati ova prijateljstva, ona postoje i potpuno je ludo misliti da se među njima konstantno dešava seksualna napetost, ima slučajeva ne kažem da nema, ali nisu sva prijateljstva takva, seksualna privlačnost se ne mora uvijek pojavljivati izmedju ovakvih prijateljstava.

Prijateljstva su tu i ona nikud ne idu.

Ako se ne slažete sa mnom, postoji čuvena rečenica koja vam možda pomogne: “Jednog dana pita ljubav prijateljstvo – zašto postojiš ti kad postojim ja?” A prijateljstvo odgovara: “Ja ostavljam osmijeh tamo gdje ti ostavljaš tugu.”

Izvor: Wannabemagazine.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender