26. 10. 2021.
Parlamentarci iz Srpske posjetili kolege u Srbiji

Parlamentarci iz Srpske posjetili kolege u Srbiji

Parlamentarci iz Srpske posjetili kolege u Srbiji

Predsjednik Odbora za finansije Skupštine Republike Srpske Uroš Gostić izjavio je da parlamentarnu saradnju Srbije i Srpske treba i dalje razvijati, a da je današnji sastanak sa parlamentarcima iz Srbije došao u pravo vrijeme za razmjenu iskustava.

Gostić je poslije razgovora delegacije odbora parlamenta Republike Srpske sa predsjednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem rekao da je ovaj sastanak planiran u pravo vrijeme, jer ovo su mjeseci kada se donose osnovni akti za rad u idućoj godini.

“Mislim da će nam određena iskustva ovde u Beogradu i u Banjaluci dobro doći”, rekao je Gostić za medije iz Republike Srpske.

Podsjetivši da dva parlamenta sarađuju na osnovu sporazuma iz 2007. godine, on je rekao da su parlamentarci Srbije i Srpske održavali neformalne sastanke.

“Znamo vrlo dobro šta se dešava u Srbiji, a i u Srbiji se zna šta se dešava u Republici Srpskoj i parlamentu. Možemo da razmijenimo iskustva i da dođemo do nekih saznanja, sakupljaju se određena iskustva, neko se susretne sa nečim prije ili kasnije i dobro dođe ta dopuna”, rekao je Gostić.

Predsjednik Odbora parlamenta Srpske za bezbjednost Nenad Stevandić rekao je da je odboru koji on predvodi ovo drugi sastanak sa srodnim odobrom parlamenta Srbije i da očekuje uzvratnu posjetu Banjaluci.

“Pametno je da imamo češće sastanke kako bi građani sa jedne i druge strane Drine shvatili da saradnja institucija nije samo saradnja između političara, nego da i kreiramo određena rješenja i podzakonske akte koji bi unaprijedili život stanovnika i Srpske i Srbije i da bismo doprinijeli realizaciji Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama”, rekao je Stevandić.

On je izrazio nadu da će odbori zajedno zasijedati bar jednom godišnje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender