19. 10. 2021.
Beograd: Počinje manifestacija “Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje”

Beograd: Počinje manifestacija “Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje”

Beograd: Počinje manifestacija “Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik govoriće danas u Beogradu na manifestaciji “Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje” o Dejtonskom sporazumu, unutrašnjim i međunarodnim pritiscima, te budućnosti Srpske, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.
Dodik će, tokom obraćanja, koje je zakazano za 19.00 časova, govoriti i o političko-pravnom subjektivitetu Republike Srpske unutar BiH, o pritiscma iz Sarajeva i međunarodne zajednice sa posebnim akcentom na protivdejtonsko prenošenje nadležnosti sa Srpske na BiH.

O duhovnom nasljeđu Republike Srpske govoriće i NJegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Atanasije, dok će savjetnik predsjednika Srbije Oliver Antić govoriti o Dejtonskom sporazumu sa pravnog aspekta, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Na skupu, koji će danas i sutra biti održan na Pravnom fakultetu, učestvovaće predstavnici pravnih fakulteta univerziteta u Novom Sadu, Nišu, Banjaluci i Beogradu.

Sutra u 19.00 časova profesor Nikola Popović prezentovaće istorijsku retrospektivu odnosa Republike Srpske i Srbije, dok će predsjednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije Aca Marković govoriti o ekonomskoj saradnji, s posebnim osvrtom na planove u Podrinjskoj regiji.

Etnolog Radomir Rakić govoriće o etnologiji u Republici Srpskoj, o srpskom narodu u BiH i njegovom kulturnom i duhovnom stvaralaštvu.

Organizator skupa je Studentska asocijacija za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta u Beogradu i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender