25. 10. 2021.
Bin Laden šampion BiH u džudou

Bin Laden šampion BiH u džudou

Bin Laden šampion BiH u džudou

Trinaestogodišnji dječak iz Sanskog Mosta, koji je dobio ime po najpoznatijem svjetskom teroristi, šampion je Bosne i Hercegovine u džudu.

Prije dvije godine mali Bin Laden Krupić iz Sanskog Mosta dospio je u žižu javnosti zbog svog imena, a sada je potvrdio narodnu izreku da “ime nikog nije pokvarilo” uprkos onoj latinskoj „Nomen est omen“, što u prevodu znači “ime je znak”.

Bin Laden Krupić je šampion BiH u džudu u svom uzrastu, a osim toga, počeo je da teroriše rivale i izvan njenih granica! Nedavno je na internacionalnom turniru u Zagrebu osvojio treće mjesto, prenijeli su elektronski mediji u BiH.

Krupić je do ovog uspjeha došao nakon čak pet pobjeda i samo jednog poraza u konkurenciji starijih dječaka u kategoriji + 60 kg.

Prema riječima trenera džudo kluba “Sana” iz Sanskog Mosta Muhameda Kolakovića, u ovoj kategoriji je bila jaka konkurencija pošto se za medalje borilo čak 13 takmičara.

“To je dokaz da je bilo izuzetno teško doći do bronzane medalje. Zadovoljni smo još jednim dobrim nastupom Krupića koji je i na ovom velikom takmičenju dao sve od sebe za još jedan uspjeh kluba, ali i sanskog sporta”, rekao je Kolaković.

Podsjetimo da je tajvanski džudo trener Džimi Vu tvrdio da je “pravi” Osama Bin Laden svojevremeno bio džudista. Na njegovim fotografijama koje je poslao Rojtersu navodno je nekada najtraženiji terorista svijeta i vođa Al Kaide.
Slike su iz Rijada, a Bin Laden je pozirao u kimonu i dok jede s ostalim članovima tima.

(MONDO, foto: inmedia.ba, Kurir.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender