25. 10. 2021.
Tokom vikenda biće obilježen „Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“

Tokom vikenda biće obilježen „Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“

Dionica od Banjaluke do Prijedora je najopasnija cesta u BiH

Mirko Brkić, sekretar Auto-moto društva iz Prijedora, utvrdio je juče, na svjetski Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, da je dionica puta Prijedor – Banja Luka najopasnija u Bosni i Hercegovini.

– Posebno je opasna kada pada kiša. Cesta ima mnogo tragova od automobila koji su puni vode, tako da često dolazi do slijetanja. Prošao sam cijelu BiH i siguran sam da je ovo najopasniji put – kazao je Brkić, koji se juče u ime Auto-moto saveza RS i u pratnji Saobraćajne policije i predstavnika grada na putu Prijedor – Gomjenica prisjetio žrtava saobraćajnih nezgoda.

On je podsjetio da je na ovoj putnoj komunikaciji u proteklih pet godina stradalo osam osoba, pet pješaka, vozač, motociklista i biciklista.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović istakao je da je na putevima RS prošle godine poginulo 140 osoba, dok je 2.820 teže ili lakše povrijeđeno.

– Za devet mjeseci ove godine smrtno su stradale 104 osobe u RS – kazao je Radović, dodavši da je na banjalučkom Trgu Krajine održana simulacije saobraćajne nezgode koja je trebala navesti građane na razmišljanje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender