20. 10. 2021.
Er Srbija kupuje 10 novih Erbasovih aviona

Er Srbija kupuje 10 novih Erbasovih aviona

Er Srbija kupuje 10 novih Erbasovih aviona

Posao koji je postignut za potrebe Er Srbije je objavljen na “Dubai Air Show” manifestaciji, saopštila je Er Srbija.

To je dio aranžmana kojim strateški partner Etihad ervejz upotpunjuje potrebe za flotom od ukupno 117 aviona tipa erbas.

Avion A320neo zamijeniće, kako je navedeno, osam letjelica A319 i dva A320, koji su trenutno uzeti u najam kako bi se postepeno zamjenila stara flota od 10 aviona bong B737-300.

Saopštenje o kupovini aviona erbas A320neo uslijedilo je neposredno po prvom inauguracionom letu vazduhoplova A319 u bojama Er Srbije od Beograda do Abu Dabija, koji je obavljen 26. oktobra.

Ugovor kojim je Etihad stekao 49 procenata vlasništva u Er Srbija i na osnovu kojeg će rukovoditi kompanijom u periodu od pet godina objavljen je 1. avgusta.

Prema riječima generalnog direktora Er Srbije Daneta Kondića, taj avioprevoznik ima za cilj da postane aviokompanija svjetske klase i zato se ubrzano krenulo i sa uvođenjem većeg broja savremenih vazduhoplova tipa erbas A319 i A320 u flotu, kako bi se što prije poboljšali kvalitet putovanja i usluga za goste nacionalne aviokompanije.

“Nova flota aviona tipa erbas A320neo ključni je dio strategije kojom će se pozicija naše aviokompanije redefinisati tako da bude najbolja na tržištu, sa najsavremenijim i najkomfornijim avionima sa jednim prolazom između sjedišta u kabini”, rekao je Kondić.

er srbija 2

Sa avionima A320neo biće postavljen novi standard, s obzirom da je taj tip ponuđen kao najbolja opcija u porodici aviona A320.

Ima nove motore i vrhove krila izgrađene po Šarklet (Sharklet) tehnologiji, što omogućava dodatnu energetsku efikasnost, odnosno uštedu goriva od čak 15 odsto.

Do kraja oktobra erbas je imao poružbine od 44 aviokompanije za čak 2.487 ovih aviona, što A320neo čini najprodavanijom komercijalnom letjelicom ikada i dokazuje da je ovaj avion lider na tržištu, naveo je Kondić za Novosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender