28. 10. 2021.
MRŠAVITE U SNU: Večera koja topi kilograme

MRŠAVITE U SNU: Večera koja topi kilograme

MRŠAVITE U SNU: Večera koja topi kilograme

Zima predstavlja pravu opasnost po lijep izgled i seksi tijelo s obzirom na to što čovjek tada uglavnom provodi vrijeme na relaciji kuća-posao, posao-kuća.

To znači više kauča, manje aktivnosti, a sve u kombinaciji sa pojačanim unosom hrane. Međutim, prejedanje nije preporučljivo, naročito u večernjim satima, i ukoliko želite da zadržite zgodno tijelo i tokom zime, o ishrani morate strogo da vodite računa.

Ipak, ovo ne znači da morate da se izgladnjujete i jedete isključivo voće i povrće. Jedite normalno, a u večernjim satima se posvetite nešto laganijim jelima, koja vas neće gojiti. Štaviše, topiće vaše kilograme dok budete spavali.

Šumsko voće

2

Najbolja večernja zakuska za one koji žude za slatkim, bez straha od dodatnih masnih naslaga. Šumsko i bibičasto voće sadrži vlakna koja su neophodna za mršavljenje, a varenje i osjećaj sitosti traju duže. Maline, kupine i borovnice sadrže najviše vlakana od svih bobica.

Jogurt s malo masnoća

3

Kalcijum se smatra jednim od najboljih minerala koji se bore protiv masti, a jogurt je odličan izvor kalcijuma. Za večernji obrok izaberite jogurt bez šećera i masti.

Bademi

4

Ako se ne pretjera i ne pojede cijela kesica badema, i oni mogu da se uvrste na spisak dozvoljenih namirnica u kasnim satima. Bademi sadrže proteine, vlakna i omega-3 masne kiseline. Šačica badema je dovoljna da zadovolji potrebu za slatkim. Kombinacija vlakana i proteina će stimulisati metabolizam, kako bi se efikasnije sagorijevale masti i kalorije.

Ćuretina

5

Ona sadrži aminokiselinu pod nazivom leucin, koji igra važnu ulogu u zaštiti mišića od gubitka težine, prisiljavajući tijelo da traži energiju u masnim naslagama. Osim toga, ćuretina je bogata proteinima koji će vas čuvati od gladi kad se probudite.

Avokado

6

Avokado predstavlja dobar izvor vlakana i zbog toga ulazi na spisak plemenitih večernjih grickalica. Sadrži, međutim, i mononezasićene masti koje treba konzumirati u umjerenim količinama, tako da bi avokado ipak smio da bude samo povremena grickalica.

/Zdrava Priroda/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender