16. 10. 2021.
Rupa kod Ključa: Širi se i guta sve oko sebe

Rupa kod Ključa: Širi se i guta sve oko sebe

Rupa kod Ključa: Širi se i guta sve oko sebe

U Sanici je, piše ‘Novo vrijeme’, juče uspostavljeno vodosnabdijevanje koje je bilo prekinuto zbog pucanja vodovodnih cijevi u dužini od 100 metara usljed širenja rupe. Trenutno je ugroženo desetak stambenih objekata objekata, koji su udaljeni jedva 20-ak metara. Dubina rupe iznosi 32 metra, dok je njena širina veća od 50 metara.

Prosječno, takozvani ”abez” se svaki dan proširi za 3-4 metra. Mještani kažu da se abez stalno širi i da je obrušavanje zemlje konstantno.

Mještani su posebno u strahu zbog činjenice da se slična pojava desila i ranije, pa su posebno zabrinuti zbog mogućnosti nastanka novih abeza, pogotovo u područjima koja su gušće naseljena.

“Da li kao posljedica straha ili ljudske prirode, Sanicom kruže različite legende i priče. Prema jednoj od tih priča, prošlog mjeseca je umro čovjek koji se brinuo o ovom malom jezeru, a prije smrti je navodno rekao da će jezero ‘ponijeti sa sobom‘”, piše ‘Novo vrijeme’.

Prema riječima jednog od prvih “komšija” abeza, onog jutra kada je nestalo vode iz jezera u podrumu njegove porodične kuće pojavila se voda i mulj u većoj količini. Slično se dešavalo i ranije, ali samo usljed obilnijih padavina i povećanja vodostaja obližnjeg potoka Trebunj. Međutim, tog dana Trebunj uopšte nije imao povećan vodostaj niti je vani padala kiša.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender