25. 10. 2021.
SNS: Nezakonito zapošljavanje i poslovanje u Elektro-Bijeljini

SNS: Nezakonito zapošljavanje i poslovanje u Elektro-Bijeljini

SNS: Nezakonito zapošljavanje i poslovanje u Elektro-Bijeljini

Skrenećemo pažnju javnosti i nadležnim organima na bahato i neodgovorno ponašanje SNSD-ovih “kadrova” u “Elektro-Bijeljini” i tražimo pod hitno da se angažuju nadležne institucije kako bi se spriječio kolaps istog, saopšteno je iz Srpske napredne stranke.

U ovoj stranci kažu da je tokom dvogodišnjeg mandata, direktor Zlatan Lazarević, zaposlio više od 100 radnika, uz jedini uslov da su članovi SNSD-a, kumovi i rodbina.

Uglavnom se zapošljavaju nestručni, neiskusni i nepotrebni radnici na izmišljenim radnim mjestima, u potpunosti zanemarujući djelatnost preduzeća i realne potrebe za inženjerima, tehničarima i monterima, a preferiraju se vozači, bravari, ložači, medicinske sestre kao i “menadžeri” raznih profila. Naravno da ne treba posebno naglašavati da konkursi u “Elektro-Bijeljini” nisu godinama raspisivani te da među novozaposlenim ima i onih koji su uzeli desetine hiljada maraka otpremnina za prelazak iz jednog javnog preduzeća u drugo kao i onih koji su u radnom odnosu u drugim preduzećima i ustanovama i ovakvim angažmanom ostvaruju ekstra dohodak, kažu u SNS.

Trend zapošljavanja se i dalje nastavlja, te je samo u jednom danu, prošle sedmice, navodno, primljeno oko 40 aktivista SNSD-a.

Lazarević je prekomjernim zapošljavanjem, koje nije zabilježeno u istoriji ovog preduzeća, opteretio njegovo poslovanje na godišnjem nivou za oko 1.000.000 KM. S druge strane, snadbijevanje električnom energijom, usled dotrajalosti mreže, nikad nije bilo na nižem nivou, upozoravaju u SNS.

Naprednjaci navode da su zbog nekontrolisanog i neodgovornog Lazarevićevog zapošljavanja, obaveze za platu u “Elektro-Bijeljini” uveliko prevazišle 20 miliona KM, a to ne bi mogle izdržati ni mnoge velike kompanije u Evropskoj uniji, a ne preduzeće kakvo je “Elektro-Bijeljina”, pa stoga i ne čudi da je, u Elektroprivredi Republike Srpske, Lazarević i najveći zagovornik povećanja cijene električne energije, a što će se, normalno, prevaliti preko leđa i onako osiromašenih građana.

Napominjemo i činjenicu da “Elektro-Bijeljina” već nekoliko mjeseci unazad podiže milionske kredite kako bi se isplatili lični dohodci zaposlenima, a sa druge strane neodgovorno se dopuštaju velika dugovanja za potrošenu električnu energiju pojedinim preduzećima koja su na ovaj ili onaj način povezana sa vladajućim SNSD-om ili Lazarevićem lično. Pozivamo nadležne institucije da ne odlažu nego da odmah ispitaju nezakonito zapošljavanje i poslovanje “Elektro-Bijeljine”, stoji na kraju saopštenja SNS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender