16. 10. 2021.
Bomba na Tačijeve prostorije

Velika pobjeda u Mitrovici

Odalović kaže da će favorit vlade u drugom krugu biti kandidat Gradjanske inicijative “Srpska” Krstimir Pantić.

Odalović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je u u nedjelju ostvarena velika pobjeda, jer je razriješena dilema da bi gradonačelnik Kosovske Mitrovice mogao biti neko drugi, osim nekoga iz srpske zajednice.

On je ocijenio da su na izborima u nedjelju bili stvoreni uslovi da svako iskoristi pravo i bez pritisaka glasa, ali da je problem nastao zbog toga što je neko iz bezbjednosnih razloga pokupio glasačke kutije i materijal i odnio u Kosovo Polje da tamo obavi brojanje.

Odalović smatra da je to neopravdan potez, jer se glasanje završava i prebrojavanje obavlja na glasačkom mjestu i da je to bacilo sijenku na taj proces, zbog čega kandidati s pravom postavljaju pitanje zbog čega se to dogodilo.

On je izrazio nadu da će u drugi krug izaći i Pantić i da će sve biti regularno, a da je korektno da favorit vlade bude Pantić, jer je ta lista podržana na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije.

Prema njegovim riječima, potrebno je stvoriti uslove za fer izbore i da gradjani opet u miru bez pritisaka i tenzija 1. decembra daju glas kandidatu za koga smatraju da će najbolje obavljati funkciju gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

Odalović je dodao da su stvoreni uslovi da Sjeverna Mitrovica bude centar svih dešavanja koja se tiču srpske zajednice, odnosno glavni, administrativni, univerzitetski i zdravstveni centar.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender