21. 10. 2021.
Izazvao nezgodu s 3,24 promila alkohola u krvi!

Izazvao nezgodu s 3,24 promila alkohola u krvi!

Izazvao nezgodu s 3,24 promila alkohola u krvi!

To pokazuju podaci MUP-a RS, dobijeni tokom proteklih petka i subote, a što se tiče spomenutog rekordera koji je učestvovao u udesu, o kakvoj se nepromišljenosti radi, dovoljno govori podatak da u takvom stanju pijanstva budu paralizovani pokreti, a slike se duplaju.

Ukupno 1.541 učesnik u saobraćaju, prema riječima Darka Ćuluma, načelnika Uprave policije RS, podvrgnut je alko-testiranju 15. i 16. novembra.

“Zbog prisustva alkohola u organizmu isključeno je 68 mladih vozača, koji imaju do dvije godine vozačkog iskustva. Zbog alkohola je sankcionisano i 25 pješaka. Zabilježena su i 232 prekršaja zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa”, precizirao je Ćulum.

To, međutim, nije vrh ledenog brijega, već su tokom ove akcije sprovedene nakon što je za svega nekoliko sedmica na putevima u RS poginulo oko 30 osoba, policajci kod dvojice vozača utvrdili i da su drogirani.

Da je policija odlučna da “sreže” crni bilten na putevima i obračuna se sa svima koji krše zakon, svjedoči i podatak da su u ovoj akciji pretresali i vozila, a u njima su imali šta i da pronađu – oduzeli su po jedan nož i pištolj, ali i četiri palice, kao i sedam metaka.

Pod lupom su, osim vozača i ostalih učesnika u saobraćaju, bili i ugostitelji, a u brojnim kafanama takođe su “pljuštali” prekršaji.

“Kontrolom točenja alkohola maloljetnim i očigledno pijanim licima u ugostiteljskim objektima, utvrđeno je 68 prekršaja, od čega se u 19 slučajeva radilo o točenju alkohola maloljetnicima”, naglasio je Ćulum.

Ćulum je ocijenio da je akcija uspješno realizovana, a kako nam je potvrđeno, i u narednom periodu biće nastavljene, kako preventivne aktivnosti, tako i kažnjavanje vozača, pišu Nezavisne.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender