20. 10. 2021.
Smiješne dijete koje treba izbjegavati

Smiješne dijete koje treba izbjegavati

Smiješne dijete koje treba izbjegavati

Većina dijeta koje treba da imaju brze rezultate je opasna i može uzrokovati zdravstvene probleme, a težina će se svakako vratiti. Izbjegavajte greške koje većina žena pravi prilikom gubitka kilograma i izbjegavajte sljedeće smiješne dijete.

1. Dijeta hranom za bebe

Ovu dijetu su lansirale poznate ličnosti i jedna je od najsmješnijih dijetetskih trendova. Ona podrazumijeva da se dnevno pojede četrnaest teglica bebeće kaše. To može dovesti do slabljenja mišića, umora i anemije.

2. Red bul dijeta

Većina žena koristi energetska pića kao zamjenu za doručak ili ručak jer vjeruju da kofein i stimulansi mogu da suzbiju glad, sagore više kalorija i daju energiju. Međutim, kasnije će doći do pada energije što dovodi do žudnje za hranom i poremećenog metabolizma.

3. Dijeta jabukovim sirćetom

Ovo je najstariji trend ali i dalje popularan. Dijeta se sastoji od konzumiranje jedne do tri kašike jabukovog sirćeta uz ili prije obroka kako bi se usporio otpor insulina i poboljšao gubitak kilograma.

4. Dijeta sa supom od kupusa

Dijeta uključuje konzumiranje samo supe od kupusa dvije nedjelje. Međutim, povrće ne treba da bude jedina namirnica vaše ishrane jer se metabolizam usporava kada se ne unosi dovoljno proteina i masti.

5. Dijeta od kolačića

Ovo je najbolji primjer smiješnih dijeta. Ljudskom tijelu su neophodne svježe i zdrave namirnice, a ne prerađene i upakovane, naročito prilikom gubljenja kilograma. Konzumiranje kolačića navikava mozak na nezdravu rutinu razmišljanja da se poslastice doživljavaju kao pravi obroci.

6. Grejp dijeta

Ova dijeta sadrži jako malo kalorija i iako je grejp veoma hranljiv, nije nikakvo tajno oružje za gubljenje kilograma.
Ukoliko želite zdravo da se hranite kako biste oslabili, uključite grejp u ishranu, ali nemojte da vjerujete da će konzumiranje grejpa uz obroke mnogo uticati na vaš gubitak kilograma, navodi Super žena.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender