20. 10. 2021.
Karadžić: Izbori, pa selektor

Karadžić: Izbori, pa selektor

Karadžić: Izbori, pa selektor

Siniša Mihajlović je poslije revijalnog meča sa “Novinarima” u utorak napustio mjesto selektora, a Karadžić ističe da nema potrebe da se žuri sa izborom novog.

“Kvalifikacije za EP počinju u septembru pa zbog toga nećemo ni žuriti sa izborom. Prije toga ćemo na Skupštini da vidimo koje će rukovodstvo odlučivati o izboru selektora”, rekao je Karadžić.

Odmah sa povlačenjem Mihajlovića počele su spekulacije u njegovom potencijalnom nasljedniku, osmom selektoru Srbije u posljednjih osam godina, ali Karadžić ne želi da priča o imenima.

“Nema razloga za žurbu. Samim tim nema potrebe za licitacijama, kandidovanjem i samokandidovanjem raznih ličnosti. Pitanje novog stratega reprezentacije neće biti uskoro na dnevnom redu, imamo mnogo drugih pitanja koje moramo da riješimo. Pogotovo što bi neki brzi izbor selektora tražio i nove, ne tako male finansijske izdatke”, istakao je predsjednik FSS za “Večernje novosti”.

Iako se Srbija nije plasirala na Mundijal 2014, Karadžić ističe da je Mihajlović ispunio želje FSS-a, pa je zbog toga želio da on ostane na kormilu nacionalnog tima.

“On je ostao dosljedan svom ranije izrečenom stavu da će otići ukoliko se reprezentacije ne kvalifikuje na SP. Žao je i nama što ne nastavljamo saradnju, željeli smo da Mihajlović ostane selektor, jer je ostvario plan FSS.

Kada je postao selektor, imali smo tri-četiri ozbiljna, prepoznatljiva igrača u reprezentaciji. Danas ih imamo 30! Stvoren je tim za poštovanje, napravljen je veliki pomak i na to možemo da budemo ponosni. Siniša je pokazao svoje vrijednosti kao selektor, želimo mu sve najbolje na mjestu trenera Sampdorije”, rekao je Karadžić za Novosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender