28. 10. 2021.
Klinički centar dobija novi parking

Klinički centar dobija novi parking

Klinički centar dobija novi parking

Potvrdio je to “Glasu Srpske” načelnik Ođeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković. Dodao je da bi gradnja mogla da počne iduće godine, ako u budžetu grada bude dovoljno novca za tu namjenu.

– Namjera i prioritet našeg Ođeljenja je da, ako budemo imali novca, iduće godine isplanirano izgradnju. S obzirom na to da je u toku priprema tehničke dokumentacije, ne mogu da preciziram koliko će sredstava biti potrebno – naglasio je Novaković i dodao da se traži tehničko rješenje za parking.

– Na cijeloj lokaciji u krugu hirurgije fizički nema prostora i trenutno pokušavamo da nađemo rješenje. Sama realizacija će i u ovom slučaju zavisiti od novca koji ćemo imati na raspolaganju u narednoj godini – naveo je Novaković.

Da su parkinzi na Kliničkom centru i krugu hirurgije uvijek puni, potvrdili su podaci Odsjeka za parkinge i garaže.

Navode da su u ovoj godini u ulici Zdrave Korde premjestili 115 vozila. U toj ulici su, pored hirurgije, smješteni Poliklinika i fondovi zdravstvenog i penzijsko-invalidskog osiguranja, te Zavod za transfuzijsku medicinu.

– Na Paprikovcu kod KC-a smo po pozivu premjestili 18 vozila, dok parkingu kod Poliklinike zbog gužvi “pauk” ne može ni prići – rekli su u ovom Odsjeku.

Banjalučanka Jelena Vuković kaže da je očigledno da su ovi parkinzi odavno postali pretijesni.

– Često se dešava da kružim po pola sata u potrazi za mjestom. Posljednji put, kad je trebalo da podignem nalaze, automobil sam ostavila kod kuće i došla autobusom – rekla je Vukovićeva.

Parking mjesta

Iz uprave KC-a su ranije poručili da se pacijenti i posjetioci te ustanove često žale da im je teško da pronađu parking.

– Prema procjenama, oko Kliničkog centra Banjaluka trenutno nedostaje najmanje 250 parking mjesta. U krugu hirurgije manjka oko 50 mjesta – saopštili su iz Kliničkog centra.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender