19. 10. 2021.
London: Držali 3 robinje 30 godina

London: Držali 3 robinje 30 godina

London: Držali 3 robinje 30 godina

Policija je u kući u južnom dijelu britanske prestonice uhapsila muškarca i ženu stare 67 godina, a istraga o ovom slučaju još traje.

Kako je saopšteno, tri žene su držane protiv svoje volje u kući, a policija je do njih došla nakon dojave žene koja je humanitarnoj organizaciji “Sloboda” rekla da je 30 godina zatočena kao robinja i služavka.

Policija je saopštila da su iz kuće oslobođene žena iz Malezije stara 69 godina, žena iz Irske stara 57 godina i žena iz Britanije stara 30 godina, za koju se vjeruje da je u zatočeništvu provela cijeli život.

Žene su oslobođene prije nekoliko nedelja, ali je policija tek danas objelodanila detalje slučaja, nakon što je izvela akciju hapšenja.

Istraga je otvorena nakon što je policiju kontaktirala nevladina organizacija, kojoj se telefonom obratila jedna od zatočenih žena.

“Policija je u oktobru dobila poziv humanitarne organizacije, kojoj se javila žena tvrdeći da je protiv svoje volje bila u kući u Londonu više od 30 godina. Nakon istrage i osjetljivih pregovora vođenih preko humanitarne organizacije, tri žene, koje su bile pod velikom traumom, oslobođene su i prebačene na sigurno”, saopštila je policija.

Kako je naveo detektiv Kevin Hajland iz Odjeljenja za trgovinu ljudima, do oslobađanja je došlo nakon što je jedna od žrtava vidjela na televiziji dokumentarac o prisilnim brakovima humanitarne organizacije “Sloboda”, kojoj se ubrzo i obratila.

“To je bio katalizator u ovom slučaju, žena je zbog toga okrenula pravi telefon, a to je zatim dovelo do njihovog oslobađanja. Lokacija je južni London i to je sve što možemo zasad da kažemo”, rekao je Hajland.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender