28. 10. 2021.

Vučić: Mi nemamo fašističkih ispada

Prvi potpredsjednik Vlade je u Nišu još rekao i da krivica za to što do sada nisu međusobno povučene opužnice Srbije i Hrvatske svakao nije na Srbiji i, pored toga što su njeni argumenti u tom sporu jači od hrvatskih. Prema njegovim riječima, Srbija je spremna na povlačenje tužbi i trudi se da sačuva dobre odnose.

On je podsjetio da je Srbija, na šta je više puta ukazao, “izvoznik stabilnosti” u regionu. “Јedino kod nas nema nemira i nereda na nacionalnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, nema tih fašističkih ispada kakvih ima u Hrvatskoj “, rekao je on.

Vučić je dodao i da Srbija nije pokušavala ni to “da dosoljavamo” Hrvatskoj.

On je naveo da Srbija želi dobre odnose, da s njene strane nije bilo nikakvih problema da se povuku tužbe, i podvukao da smo sigurni da imamo jače argumernte nego Hrvatska.

Vučić je ocijenio i da je srpski pravni tim izvanredan i da je njihova argumentacija čvršća i ponovio da sigurno nije krivica Srbije što te tužbe nisu povučene.

Upitan da prokomentarise zahtjev za pomilovanje bivšeg šefa Državne bezbjednosti Radomira Markovića, Vučić je rekao da je to na predsjedniku Srbije i poručio da su stavovi vlade i Ministarstva pravde po tom pitanju već poznati.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender