28. 10. 2021.
Zašto muškarci imaju veći nos od žena?

Zašto muškarci imaju veći nos od žena?

Zašto muškarci imaju veći nos od žena?

Da oblik i veličina nosa predstavljaju odraz karaktera, o tome se već pisalo. Sada je otkriveno da muškarci mogu da ima imaju i do 10 puta veći nos od žena, a razlog za to je što je njihovom organizmu, zbog drugačije tjelesne konstitucije, neophodno više kiseonika.

Istraživanje su sproveli naučnici sa Univerziteta Ajova i zaključili da je uzrok razlike u veličini nosa različita građa tijela i energetski zahtjevi organizma.

Muškarci imaju više mišićne mase i samim tim potrebno im je više kiseonika za rast i održavanje njihovih mišića. Razlika među polovima nastaje u 11. godini, kada se kod muškaraca povećava mišićna masa, a kod žena masno tkivo.

2

Istraživači su pregledali i pratili rast noseva 38 osoba iz evropskih zemalja, na osnovu rezultata shvatili su i to da njihova studija objašnjava i zašto Holanđani imaju toliko veće noseve u poređenju s ostalim narodima, a to je zato što imaju više mišićne mase.

3

Prethodno istraživanje pokazalo je da tokom puberteta 95 odsto tjelesne težine koju dobiju muškarci ide na mišiće, dok kod žena taj procenat iznosi 85 odsto. Ovo straživanje objavljeno je u časopisima “European Journal of Nutrition” i “American Journal of Physical Anthropology”.

/Telegraf,kliX/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender