28. 10. 2021.
Besplatno testiranje građana na HIV i hepatitis

Besplatno testiranje građana na HIV i hepatitis

Besplatno testiranje građana na HIV i hepatitis

Ovogodišnje aktivnosti u okviru Evropske sedmice HIV testiranja organizuju Udruženje građana “Akcija protiv Side” i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Tema ovogodišnje sedmice je “Pričaj HIV. Testiraj HIV” radi podrške dijaloga među relevantnim partnerima kako bi usluga HIV testiranja bila dostupnija.

Besplatno testiranje i dijeljenje brošura i poklon paketa danas će biti organizovano u prostorijama DROP-IN centra Udruženja građana “Akcija protiv Side”.

Akcija se nastavlja testiranjem studenata 25. novembra u prostorijama Univerziteta za poslovne studije Banjaluka, 26. novembra u Banjaluka koledžu i 27. novembra u Kampusu Univerziteta Banjaluka.

Dobrovoljno povjerljivo savjetovanje i testiranje 28. i 29. novembra biće organizovano u DROP-IN centru Udruženja građana “Akcija protiv Side”.

Iz ovog udruženja poručuju da uslugu HIV i HCV testiranja žele ponuditi svim građanima, posebno mladima.

Institut za javno zdravstvo Srpske i Udruženje građana “Akcija protiv Side” obezbjediće uslugu savjetnika i medicinskog tehničara koji će vršiti testiranje.

Evropsku sedmicu HIV testiranja organizuje inicijativa “HIV u Evropi”, a Udruženje građana “Akcija protiv Side” nosilac je aktivnosti na području Banjaluke, Bijeljine, Prijedora i Brčko distrikta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender