19. 10. 2021.
Dani boksa u Banjaluci: Počinje turnir ”Radovan Bisić”

Dani boksa u Banjaluci: Počinje turnir ”Radovan Bisić”

Dani boksa u Banjaluci: Počinje turnir ”Radovan Bisić”

Takmičarski program kreće u petak uvodnim borbama u juniorskoj kategoriji nakon čega su polufinalni mečevi (17 časova), dok će pobjednik biti poznat nakon subotnjeg finala, koje je zakazano za 13 časova.

Organizator turnira je Bokserski klub Slavija, a mečevi će biti održani u dvorani “Obilićevo”.

“Pehari će biti uručeni najboljem bokseru, tehničaru, najborbenijem paru i najboljem domaćem bokseru. Banjalučka publika se sigurno uželjela dobrog boksa pa je ovo prilika da dođu”, kazao je Zoran Bugarski, predsjednik Slavije, i dodao:

“Iako smo ove godine turnir organizovali praktično za manje od mjesec dana, vjerujem da će sve proteći u najboljem redu i da će svi učesnici iz Banjaluke otići zadovoljni”.

Boje domaćina Slavije braniće četiri boksera. U kategoriji do 56 kilograma nastupiće Slobodan Jekić, a dres Slavije nosiće još: Bojan Aladžić (do 64 kg), Darko Kučuk (do 81 kg) i Marko Čolić (do 91 kg, a zbog povrede neće nastupiti Velibor Vidić, koji je na prošlogodišnjem turniru proglašen za najboljeg boksera.

Jedna od novina koja bi mogla vratiti popularnost boksu je to što će bokseri na turniru nastupiti bez zaštitnih kaciga, koje su u proteklih 30 godina bile obavezne.

Turnir se održava u znak sjećanja na Radovana Bisića, koji je sa Slavijom dva puta bio šampion Jugoslavije u poluteškoj kategoriji, bio je i šampion Balkana i trećeplasirani na Evropskom prvenstvu

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender