25. 10. 2021.
Đukanović poslaniku: Sram te bilo, bitango! (VIDEO)

Đukanović poslaniku: Sram te bilo, bitango! (VIDEO)

Đukanović poslaniku: Sram te bilo, bitango! (VIDEO)

Verbalni incident tokom kojeg je premijer Milo Đukanovića poslanika opozicione Pozitivne Crne Gore Dritana Abazovića nazvao “bitangom” obilježio je premijerski sat u Parlamentu Crne Gore.

Uvredi je prethodila polemika premijera i poslanika Pozitivne Crne Gore koji su od Đukanovića tražili da odgovori na pitanja o “milionskim kreditima koje su uzimale Đukanovićeve firme” u vrijeme dok on nije bio na čelu vlade. Poslanici Pozitivne su priču o višemilionskim kreditima Đukanovića postavili u kontekstu priče o vladavini prava i “određenom broju lica” koja su, po ocjeni Pozitivne Crne Gore, van zakona.

Premijer je negirao da su njegove firme svojevremeno uzimale kredite i naveo je da je pozajmljivao novac kao građanin. On je rekao da izjave predstavnika Pozitivne Crne Gore ukazuju na nervozu zbog rezultata na nedavnim lokalnim izborima u tri opštine na kojima je rezultatski dominirao Đukanovićev DPS.

Đukanović je Pozitivnu Crnu Goru nazvao strankom koja je “formirana da bi branila interese medijske mafije“, a misli se na grupu medija čiji je osnivač univerzitetski profesor Miodrag Perović (dnevni list “Vijesti”, Televizija “Monitor”).

Na Đukanovićeve riječi reagovao je poslanik Pozitivne Dritan Abazović, koji mu je poručio da je to “prvi i posljednji put da neko kaže, da bilo koji poslanik Pozitivne brani interese mafije”.

“Sram te bilo, bitango!”, odgovorio je Đukanović Abazoviću.

Poslije kraće prepirke poslanici Pozitivne su napustili skupštinsku salu, a Đukanović se izvinio javnosti zbog svoje reakcije.
(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender