20. 10. 2021.
Smjene u CЈB Banjaluka

Nova kadrovska rješenja u CJB Banjaluka u skladu sa pravilnikom

Novi načelnik Sektora policije u CJB Banjaluka je Slobodan Torbica, bivši komandir Policijske stanice Gradiška.

Torbica je na mjestu načelika zamijenio Miroslava Delića, koji je postavljen na mjesto načelnika Jedinice policije opšte nadležnosti u Upravi policije MUP-a Republike Srpske.

U Sektoru kriminalističke policije u CJB Banjaluka novi načelnik Odjeljenja za sprečavanje opšteg kriminaliteta je Darko Novković, dok je za načelnika Odjeljenja za sprečavanje organizovanog kriminaliteta postavljen Siniša Bereta, umjesto Siniše Grahovca, koji je imenovan za načelnika Odjeljenja kriminalističke tehnike.

Novi načelnik Odjeljenja kriminalističke policije za grad Banjaluka je Slađan Kvržić, umjesto Nedeljka Lubure, koji je raspoređen u Upravu kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske.

Postavljena su i četiri nova komandira policijskih stanica i jedan načelnik stanice javne bezbjednosti.

Za novog komandira Policijske stanice Gradiška imenovan je Tihomir Rakita, koji je prije ovog imenovanja obavljao funkciju pomoćnika komandira u ovoj stanici, dok je za komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška imenovan Dragan Gavrilović.

Gavrilović je na ovom mjestu zamijenio Dejana Trifkovića, koji je postavljen na mjesto inspektora uniformisane policije u CJB Banjaluka.

Novi komandir Policijske stanice Srbac je Goran Milanović, a Policijske stanice Lauš Viktor Latinović, dok je za načelnika Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad postavljen Milan Milekić.

Njegov prethodnik Duško Pena imenovan je za direktora Visoke škole unutrašnjih poslova MUP-a Republike Srpske.

Načelnik CJB Banjaluka Mladen Marić izjavio je da pripadnici policije Republike Srpske besprijekorno rade u borbi protiv kriminala, ne gledajući ko se nalazi sa druge strane zakona, pa makar to bili i pripadnici policije, što su pokazala i posljednja hapšenja inspektora CJB Banjaluka.

“Ovakav trend borbe protiv kriminala, pripadnici CJB Banjaluka nastaviće i u budućnosti”, rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, CJB Banjaluka će i u narednom periodu dati značajan prioritet borbi protiv kriminala iz oblasti zloupotreba službenog položaja, privrede i djela sa elementima korupcije.

“Policija je tu da svoj posao obavlja profesionalno i besprijekorno kako bi građani Republike Srpske bili sigurni i spokojni”, rekao je Marić.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender